Giriş Kat Güvenlik Önlemleri
Giriş katında oturan ya da iş yeri bulunan kişilerin çeşitli güvenlik önlemleri almaları tavsiye önerilmektedir.
Giriş katında bulunan evler ve ofisler diğer katlara göre fiziksel olarak daha kolay erişilebilir bir özellik taşımaktadırlar. Bu sebeple giriş katları hırsızlar tarafından daha çok hedef alınmaktadırlar. Bu sorunu sadece giriş kat güvenlik önlemleri alarak, çözebilirsiniz.
Alarm Sistemi ile Koruma
Giriş katında oturanlar için öncelikli olarak alarm sistem kurulumu tercih edilmelidir. Kiralık evde oturuyorsanız, kablosuz alarm sistemi kurulum ve taşıma açısından sizin için daha uygun olabilir.
Kablosuz hareket sensörleri, kapı ve pencerelere takılacak kablosuz manyetik kontaklar tercih edilebilir.
Kablosuz sistemlerin, kablolu sistemlerden daha pahalı olduğunu gözönüne alarak, kablolu alarm sistem kurulumunu da tercih edebilirsiniz.
Kamera Sistemi ile Koruma
Giriş kat güvenlik önemleri arasında ilaveten bulunması gereken bir diğer sistem de güvenlik kameralarıdır. Bulunduğunuz kat giriş katı olduğu için binaya giriş / çıkış yapan herkes sizin kapınızın önünden geçmektedir.
Böyle bir durumda giriş kapınızı sürekli izleyen ve bunu en az 2 hafta kaydeden bir kamera sistemine ihtiyacınız olabilir.
Kamera mümkün olduğunca kolay ulaşılamayacak bir yüksekliğe takılmalı ve dome kamera diye tabir edilen, yönü değiştirilmesi zor olan kubbe kameralardan kullanılmalıdır.
Demir Parmaklık ile Korunma (Artıları / Eksileri)
Demir parmaklık kullanmak güvenlik önlemi almak sanılırken aslında oldukça da tehlikeli bir duruma sebep olabilmektedir.
Demir parmaklık yaptırmak hırsızlık için alınabilecek en iyi önlemlerden bir tanesidir fakat bir de madalyonun öbür tarafından bakıp, kendimizi nasıl bir riske soktuğumuzu anlatmaya çalışacağım.
Şöyle bir düşünün, tüm camlarınız da demir parmaklık var ve tek çıkış yeriniz daire kapısı. Allah korusun bir yangın durumu olduğunda ya da ani bir su baskını meydana geldiğinde; aparmanın içi su ile dolabilir. Yangın çıkmışsa çıkış yolunuz duman kaplı olabilir. Kapalı alandaki yoğun bir dumana maruz kalmak, birkaç saniye içerisinde beyninizi oksijensiz bırakıp, bayılmanıza neden olur. Unutmayın, duman, ateşten daha tehlikelidir!
Olası bir deprem durumunda, beton yapının baskısı sonucu çelik kapılar açılamayabilir.
Bu tip durumlarda sizin tek kaçış yolunuz, evinizdeki pencereler ya da varsa balkon, bahçe kapılarıdır.
O zaman demir parmaklık yaptırmayalım mı?
Bu tamamen sizin tercihinize bağlıdır. Demir parmaklık elbette ki yaptırabilirsiniz. Tüm pencerelere veya en azından bir pencerenizde ki parmaklığa açılıp, kapanan tipte yaptırabilir bunu dış ortama ve paslanmaya dayanıklı bir kilit ile koruyabilirsiniz. Kilit anahtarını pencere yakınlarında tutarak olası bir durumda bu pencereyi acil çıkış yolu olarak kullanabilirsiniz.
Kullanılacak Alarm Sensörleri
Evin pencere ve dış kapısına muhakkak manyetik kontak takılmalıdır.
Her odaya ayrı ayrı hareket sensörü (PIR) dedektör takılmalı ve olası güvenlik riskleri en düşük seviyeye indirilmelidir.
Manyetik kontaklar, alarm paneli üzerinde hareket dedektörlerinden farklı bir bölgeye bağlanmalıdır. Bu sayede siz evin içindeyken de alarmınızı kurabilir,
Kapı ve pencerelerinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.
Dış tarafa takılan sirenler her ne kadar sabotaj korumalı olsa bile saldırıya her zaman açık konumdadır. Bu sebeple dış siren haricinde bir tane de iç siren kullanılmalıdır.
Sigorta
İster kendi eviniz, ister kira evi olsun sigorta yaptırmak maddi açıdan size oldukça büyük faydalar sağlayabilir.
Alarm sistemi olan ve Alarm Gözlem İstasyonuna bağlı olan yerlerde sigorta şirketleri indirim yapabilmektedir. Bu konuda sigortacınız ile iletişime geçebilirsiniz.
Bu sayfa da yazılı olan tüm metinler bilgilendirme amaçlı olup, tavsiye niteliğinde değildir. Konut güvenliği kişilerin kendi sorumluluğu altındadır.