DVR mı, NVR mı? Bir kamera gözetim sistemi kurmadan önce yapmak zorunda olduğunuz önemli bir seçimdir ve bu seçim, deneyiminizi büyük ölçüde etkileyebileceğinden, kurulumda harcayacağınız zamanı ve beklediğiniz nihai video kalitesini etkileyebileceğinden dolayı oldukça önemlidir.
Bu yazımızda, DVR / NVR sistemi seçmenize yardımcı olmaya çalışacağız. DVR ve NVR ile ilgili bilmeniz gereken her şey yazının devamında…
NVR ve DVR Arasındaki Fark Nedir?
NVR ve DVR arasındaki farktan dolayı karasız mısınız? Sorunu çözmek için ilk olarak NVR / DVR nedir ve nasıl çalışır, bunu anlamalısınız.
# 1. NVR / DVR nedir?
NVR network video kaydedicisini, DVR ise dijital video kaydedicisini temsil etmektedir. Anlaşıldığı üzere, her ikisi de video kaydı ve depolamadan sorumlu cihazlardır
# 2. NVR / DVR nasıl çalışır?
DVR, elektronik bir cihaz olarak doğrudan kameralar üzerinden bilgiyi çeker ve video daha sonra DVR içinde kodlanarak işlenir. Yani, DVR güvenlik sistemlerinde merkezi bir rol oynayan ve kameralar tek başına hiç bir işe yaramamaktadır.
NVR nasıl çalışır? NVR, ağdan videoları kodlayan bir yazılım programına benzer. Yani, NVR’lerdeki video zaten kamerada kodlanmış ve işlenmiş durumdadır. NVR cihaza bağlı ip kameralara nvr olmadan da erişilebilir.
#3. NVR ve DVR arasındaki fark nedir?
Videoların işlenmesinin farklı yolları dışında NVR ve DVR, en büyük farkı kullanılan kameralardır.
Bir DVR, koaksiyel kablo ile bağlı analog CCTV kameralarını kullanırken bir NVR, cat6 ağ kablosu yoluyla bilgi ileten IP kameraları kullanır.
Özetle, bir NVR IP kameralar için bir ağ video kaydedicisi olup, depolama genişletmeye ve birden fazla kamerayı kullanmaya yardımcı oluyor. Buna karşılık, DVR sadece analog CCTV kameralar için bir depolama ortamı ve aynı zamanda analog kameraların yaşaması gereken bir video işlemcisi olarak karşımıza çıkıyor
Ek bilgi : HVR’yi duydunuz mu? HVR tam olarak nedir? Basit bir şekilde söylemek gerekirse, bir HVR, DVR ve NVR’nin bir kombinasyonundan oluşmaktadır. Hem IP kameralar hem analog kameralarla iyi çalışabilmektedir.
DVR VS NVR, Hangisini Seçmelisiniz
NVR / DVR sisteminin ne olduğunun arka plan bilgisi ve farklılıkları ile, NVR’nin ve DVR’nin avantaj ve dezavantajlarını keşfedelim ve hangisinin size daha uygun olduğuna karar verebilirsiniz.
NVR’ler ve DVR’ler arasında hızlı bir karşılaştırma yapmak için aşağıdaki tabloya bakın.
NVR ve DVR Karşılaştırma Tablosu
Karşılaştırma | NVR | DVR |
Kameralar tipi | IP kameralar | Analog kameralar |
Desteklenen kameralar | Esnek | Sabit |
Kayıt kalitesi | Daha yüksek | alt |
Sinyal kararlılığı | Daha az stabil | Daha kararlı |
İşlem ayarı | Daha kolay | Sıkı |
Bant genişliği tüketimi | Daha fazla | Daha az |
Maliyet | Daha yüksek | düşük |
NVR Güvenlik Sistemlerinin Avantaj ve Dezavantajları:
NVR sistemi, Internet çağında şimdiden ana akım haline gelmiştir. Ayrıca, güvenlik imalatçısının üretim hattını giderek daha fazla NVR sistemi ile genişlettiği görülmektedir.
Bütün bunlar bir sebepten dolayı oldu:
NVR kamera sisteminin avantajları:
1. Esnek yerleşim. NVR’ı ön kapı, arka bahçe, araba parkuru, mutfaklar ve diğer önemli yerler de dahil olmak üzere, IP kameralar ile aynı LAN ağında olduğu sürece hemen hemen her yere yerleştirebilirsiniz.
2. Basit kablo bağlantıları. NVR veya DVR sistemi olarak büyük bir yapı göz önüne alındığında kablolama işi kesinlikle bir baş ağrısıdır. İyi haber şu ki, NVR güvenlik sistemi yeni başlayanlar için bile kablo işini kolaylaştırıyor:
WiFi NVR, kameraları ağ üzerinden kablosuz olarak bağlanıyor.
3. Daha yüksek kayıt kalitesi. NVR’ler IP kameralarla eşleştirilir. NVR’nin bu özelliği nedeniyle, bir DVR güvenlik sisteminde analog kameralar için söz konusu olmayan 4MP’lik ve 5MP IP kameralarla daha yüksek kalitede görüntülerin tadını çıkarabilirsiniz.
NVR kamera sisteminin dezavantajları:
1. Daha az kararlı sinyaller. İnternet’e bağımlılık nedeniyle, NVR sinyal kaybına uğrayabilir ve aynı anda diğer kablosuz elektronik cihazları (telefonlar gibi) kullandığınızda kayıt kalitesi bozulabilir.
Bununla birlikte, etkiyi en aza indirgemeye çalışmanın birçok yolu vardır. En kolay ve etkili olanı, kablosuz bağlantı yerine cat6 kablo ile kamera bağlantısı yapmak daha uygun bir çözüm olabilir.
2. Olası uyumluluk sorunları. Tüm IP kameralar belirli bir NVR türü ile çalışmaz. Genel olarak konuşursak, doğrudan tümleşik NVR gözetim sistemi edinmek güvenli bir uygulama olabilir. Bu sorunu aşmak için ONVIF protokolü çıkarıldı. Onvif destekli kameralar ve nvr cihazları sorunsuz çalışabilmektedir.
3. Bant genişliği tüketimi. IP ağ kameralarının doğası gereği, NVR sistemleri DVR sisteminden daha fazla bant genişliği tüketir. Ancak, düşündüğünüz kadar değil ve aslında bir sorun veya dezavantaj olarak adlandırmamak gerekir.
DVR Güvenlik Sistemlerinin Avantaj ve Dezavantajları:
DVR, NVR’ye kıyasla eski moda bir teknoloji gibi görünüyor. Bununla birlikte, yine de kendi avantajları vardır.
DVR Sisteminin Avantajları:
1. Para tasarrufu. Maliyet özellikle kamera sistemlerinde çok önemli bir faktördür. Genel olarak, DVR güvenlik sistemleri NVR sistemlerden daha düşük fiyatlandırılır çünkü analog kameralar daha az işlevle üretilmiştir ve bu nedenle IP kameralara göre daha ucuzdur.
2. Daha kararlı sinyal. Bir DVR güvenlik sisteminin en büyük avantajı, kendi başına çalışmasıdır. Yani, DVR sistemi ağ koşulunuz ne olursa olsun kesintisiz çalışmaya devam edecektir.
DVR Sisteminin Dezavantajları:
1. Düşük kaliteli videolar. Gelişmekte olan teknoloji, analog kameraların kayıt kalitesini büyük ölçüde geliştirdi (şimdiye kadar en yüksek çözünürlük 1080p’dir), yine de ip kameralara yetişememektedir.
2. Cihazın daha yakın olması gerekir. Koaksiyel kablo üzerinden bozulan sinyal için kameralar ile DVR arası 305 metreden fazla olmamalıdır.
3. Daha yüksek bakım maliyeti. Bahsettiğim gibi, DVR sistemi koaksiyel kablo aracılığıyla sinyal gönderir ve yağmur veya güçlü rüzgar gibi olumsuz ortamlara karşı çok daha savunmasızdır. Dışarıda bırakıldıklarında kablo sorunlarını gidermek için fazladan bir fatura ödemeniz çok olasıdır.
4. Başa çıkılması gereken birçok potansiyel sorun. DVR sistemi, modası geçmiş değildir ama kesinlikle fütüristik bir şey de değildir. Her sene azalan pazar payı bulunmaktadır.
Karar: NVR ve. DVR Sisteminden, hangisini seçmeli?
Aslında, doğru markayı seçtiğiniz sürece evinizde veya iş yerinizde daha yüksek bir güvenlik seviyesine sahip olmak isteyen herkese NVR sistemlerini önerebiliriz.
NVR sistemleri, daha net videolar ve görüntüler, süper kolay kablolama ve konfigürasyon, kameraların uzak mesafelerde dahi esnek yerleştirilmesi ve IP kameralarla gelen daha fazla özellik avantajı ile birçok kullanıcı tarafından en iyi güvenlik çözümü olduğu kanıtlanmıştır. Geriye kalan tek şey, gerçekten yatırımınıza değer olanı nasıl elde edebileceğiniz.
Depolama:
DVR cihazlarda kayıt yapılacak hard disk kapasitesi sınırlıyken, NVR cihazlarda bu kapasite daha esnektir.